Ne – mokesčių slėpimui perkant asmeninius daiktus už įmonės lėšas

autorius Ričardas

2021 m. birželio 16 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė kreipėsi į Finansų ministrę G.Skaistę, ir Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininką M.Majauską, ragindama užkirsti kelią nesąžiningų darbdavių piktanaudžiavimams, kuomet už įmonės lėšas perkamos asmeninio naudojimo prabangos prekės (prašmatnius automobiliai, jachtos, vandens motociklai ir pn.), kad būtų sumažintas pelno mokestis, o įmonės nepaisant to dar ir gautų valstybės finansinę paramą.

LR Finansų Ministrei Gintarei Skaistei

LR Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkui Mykolui Majauskui

DĖL ĮMONIŲ LĖŠŲ PANAUDOJIMO ASMENINIAMS POREIKIAMS TENKINTI

Lietuvos darbuotojus labai papiktino darbdavių, kurių įmonės gavo valstybės subsidijas už prastovas, subsidijas darbo vietoms išlaikyti ar tiesioginę valstybės skiriamą verslo skatinimo paramą, sprendimai už įmonės lėšas įsigyti asmeninio vartojimo prekes – prabangius lengvuosius automobilius, jachtas ir pn., t. y. pirkinius, skirtus daugiau asmeniniam naudojimui, o ne konkurencingumui didinimui ar darbo vietų kūrimui.

Valstybė tam, kad turėtų lėšų šioms subsidijoms, turėjo skolintis, o šią skolą turės grąžinti visi Lietuvos mokesčių mokėtojai.

Todėl tokius darbdavių veiksmus mes vertiname kaip vagystę iš visų Lietuvos piliečių.

Todėl raginame:

imtis priemonių, kad būtų užkirstas kelias už įmonių lėšas pirkti asmeninio naudojimo prekes, taip mažinant pelno mokestį;

pervarkyti įstatyminę bazę, kad valstybės subsidijų ir paramos negautų įmonės, kurios gali pačios savo ištekliais vystyti verslą, o nesąžiningi verslininkai, gavę valstybės subsidijas, negalėtų pasinaudojant įstatymų „spragomis“ ir išleisti šias lėšas ne pagal paskirtį;

įvesti papildomus mokesčius prabangos prekėms.

Taip pat pritariame, kad juridinių asmenų automobiliai turėtų numerius, kurie rodytų, jog jie nėra fizinių asmenų nuosavybė, ir pasiūlymui, kad lengvuosius automobilius, kurie yra brangesni nei 20 000 eurų ir nėra darbo priemonės (pvz:. taksi) nebūtų nurašomi į įmonės veiklos sąnaudas, o įmonės juos galėtų pirkti tik iš savo pelnų.

Pagarbiai

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?