Sveikiname su Pasaulinė standartizacijos diena!

autorius Solidarumas
sveikinimas standartizacijos dienai redaguotas 1 914 s500x400 s450x350

2020 m. rugsėjo 13d. įvyko Standartizacijos tarybos virtualus posėdis, kuriame dalyvavo šios tarybos narė ir Lietuvos profesinės sąjungos ,,Solidarumas” pirmininkės pavaduotoja Jovita Pretzsch. 

Posėdžiui pirmininkavo Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų miniterijos (EIM) viceministrė Jekaterina Rojaka. Virtualiame posėdyje buvo svarstyti 7 darbotbarkės klausimai. Viceministrė posėdžio pradžioje iškilmingai pasveikino tarybos narius su artėjančia Pasauline stamdartizacijos diena, kuri minima spalio 14d. ir kvietė standartų pagalba apsaugoti mūsų planetą.

Lietuvos standartizacijos departamento direktorius Sigitas Šiupšinskas pristatė bendrą informaciją. Įstaigos vdovas informavo, kad nuo š.m. lapkričio 1 d. įsigalioja standartizacijos įstatymo pakeitimai, pagal kuriuos yra keletas svarbių naujovių. pirmiausia, kad visi standartai turi būti verčiami į Lietuvių kalbą. Tai nauja ir kas ansčiau nebuvo daroma, teigė įstaigos vadovas.

Apžvelgiant standartizavimo veiklos naudą, pabrėžta, kad tai yra puiki platforma partnerystei. Standartai peržiūrimi kas 5 metai. Jie priimami, kaip galima platesniu susitarimu, o jų pagalba galima plati inovacijų sklaida. Tarybos virtualiame posėdyje svartyta, kokia tarybos vizija, ar standartus tik taikyti ar ir kurti. Šiuo metu ypatingai didelė paslaugų standartų paklausa. Tarybos nariams pasiūlyta iki kito posėdžio pagalvoti kokia kryptimi norima dirbti.

2019 m. spalio 14 d. Lietuvos standartizacijos departamente buvo paminėta Pasaulinė standartizacijos diena. Minėjimo dalyvius ir visus, dirbančius šioje srityje pasveikino Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas” pirmininkė Kristina Krupavičienė. Tuomet savo kalboje ji sakė, kad šiame besikeičiančiame ir vis labiau skaitmenėjančiame pasaulyje reikalingi standartai, kurie garantuoja susikalbėjimą, lemia saugumą, kokybę ir apibrėžia laiką, bei minimalius pragyvenimo standartus. Daugiau apie tai: https://www.lps.lt/2354-siandien-pasauline-standartizacijos-diena.

Sveikiname www.solidarumas.lt skaitytojus su Pasauline standartizacijos diena!

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?