Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planai

autorius Jovita

Europos profesinių sąjungų instituto Švietimo departamentas (ETUI Education), bendradarbiaudamas su Italijos profesine sąjunga „CISL“, Slovakijos profesinių sąjungų konfederacija „KOZ SR“ ir Lietuvos profesine sąjunga „SOLIDARUMAS“, š.m. birželio 16-17d. organizuoja mokymus internetu „Profesinės sąjungos ir nacionaliniai Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planai“, mokymai vyks internetinių mokymų platformoje „ZOOM“. Sinchroninis vertimas vyks anglų, italų, slovakų ir lietuvių kalbomis.

Europos Komisija ragina valstybes nares skatinti savo nacionalinių ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planų sinergiją.
Mokymų tikslai
-Iš(si)aiškinti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės struktūrą ir pagrindinius komponentus (kontekstas, kriterijai, prioritetai, grafikas …)
-Susipažinti su Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planų analizės metodika atsižvelgiant į profesinių sąjungų prioritetus.
-Parengti profesinių sąjungų dalyvavimo strategiją planuojant, peržiūrint ir įgyvendinant Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonę.

Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planai bus finansuojami iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės (angl. Recovery and Resilience Facility, nuo šiol vadinama Priemone), kuriai skiriama 672,5 mlrd. EUR paskolų ir dotacijų forma. Šios Priemonės įgyvendinimas turės didelį poveikį ekonomikai ir piliečiams visoje ES.

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?