Pasitarimas dėl Jungtinės švietimo profesinių sąjungų atstovybės

autorius Solidarumas

2015 m. birželio 2 d. LŠPS buveinėje įvyko pasitarimas dėl Jungtinės švietimo profesinių sąjungų atstovybės, kuriame dalyvavo aštuonių organizacijų atstovai.

Prie Jungtinės švietimo profesinių sąjungų atstovybės, sudarytos iš Lietuvos švietimo profesinių sąjungų ir Lietuvos švietimo įstaigų profesinių sąjungų  2013 m. spalio 30 d. , laipsniškai prisijungė Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, Lietuvos krikščioniškoji švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga ir Lietuvos profesinių sąjungų federacija „Sandrauga“ iškėlė sąlygų dėl Susitarimo dėl jungtinės atstovybės sudarymo papildymo ir pakeitimo, dėl ko šiame susitikime ir buvo tariamasi.

Visiems susitarus dėl jungtinės švietimo profesinių sąjungų atstovybės susitarimo pakeitimų ir papildymų bei veiklos reglamento nuostatų ir, LŠDPS KT ir LPSF „Sandrauga“ KT pritarus jungtis prie Jungtinės švietimo profesinių sąjungų atstovybės, bus sudaryta viena atstovybė.

Kitame susitikime Susitarimas dėl jungtinės atstovybės sudarymo bus patvirtintas susijungusių ir besijungiančių organizacijų pirmininkų parašais. Tuoj po to bus pradėtas Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projekto derinimas, o radus visus tenkinantį variantą prasidės derybos su Švietimo ir mokslo ministerija. Vyriausybė ją vesti derybas dėl šakos kolektyvinės sutarties parengimo įgaliojo balandžio 8 d.

Parengta pagal lsdps.lt informaciją

Skirkite 1.2% GPM Darbuotojų paramos fondui ir 0.6% PS "Solidarumas".
KAIP SKIRTI?